jan 17 2024

Ex-Plane maakt vrolijke noodlanding op SAGA Festival, Boekarest

5 minutes de liberate campaign

In samenwerking met NAN Events kreeg Ex-Plane afgelopen zomer de kans om op te treden voor het prachtige bedrijf JTI en haar merken. Tijdens het spectaculaire SAGA-festival in Roemenië wilde JTI op een indrukwekkende manier haar campagne ‘5 minuten de libertate’ presenteren aan de festivalgangers.

Ex-Plane is op zichzelf al een eyecatcher, maar natuurlijk gaan we graag vele stappen verder voor onze klanten. Wat ons betreft is niets gek genoeg! Marketing is emotie, en we werken onvermoeibaar door totdat we het absolute WOW-effect hebben gecreëerd voor onze klanten en hun doelgroep.

Om ervoor te zorgen dat alle festivalbezoekers deel uitmaakten van het concept, werd de hele Ex-Plane omgetoverd tot een ‘#5minutedeliberite’ vliegtuig. Wil je je eigen evenement organiseren? Bekijk onze mogelijkheden.

  • Het campagnelogo werd aangebracht op de staart van de Ex-Plane.
  • Het hele vliegtuig, inclusief de cocktailbar, werd bestickerd in de huisstijl van het bedrijf.
  • De kussens en hoofdsteunhoezen in het interieur werden aangepast aan het concept.
  • Op ons cockpitbeeldscherm speelden we de coole promotievideo van de campagne af, waardoor de hele Ex-Plane van binnen en van buiten merkgericht was.

De Reis

De Ex-Plane legde een afstand van 2246 km af van Uithoorn (Amsterdam) naar Boekarest. Een reis waarbij veel mensen verbaasd waren om een vliegtuig op een trailer op de snelweg te zien passeren. De merkzichtbaarheid werd vergroot in zes verschillende landen.

Saga Opbouw

Bij aankomst in Boekarest begon het Ex-plane team met het monteren van het vliegtuig. De Ex-plane voelde zich meteen thuis als evenementenvliegtuig op een luchthaven. De volgende dag kwamen we aan op de luchthaven van ROMAERO in de brandende zomerhitte van 30 graden. De opbouw van het SAGA-festival was in volle gang, en het hele terrein was een dynamische portret. De meeste podiumskeletten waren al klaar. Maar overal waar je keek, was activiteit. Planten en stoelen werden met vorkheftrucks vervoerd en podiumplaten werden in de lucht gehesen om de looks van de podia compleet te maken.

We ontmoetten onze contactpersoon bij NAN Group, Amir Rohparvar, om de exacte locatie van de Ex-plane te coördineren. Het podium achter ons bestond uit een enorme raket te midden van twee hoge torens. In het midden stond een hypermoderne vluchtsimulator waarmee toeschouwers voor een paar minuten in de rol van straaljagerpiloot konden stappen.

We bouwden de Ex-plane op vlak naast het Winston-podium. Na het ontvangen van de exacte positie was het tijd om de Ex-plane te laten schitteren tot in perfectie. De voortdurende geluids testen hielden ons vermaakt tijdens de 1ste opbouw dag.

De volgende dag gingen we verder met ons werk en begonnen we het toneel te versieren met onze VIP-palen, kussens en andere decoratie stukken. Technische aspecten zoals verlichting en koelplaten werden dubbel gecontroleerd en we waren klaar voor take-off.

Saga Festival

We arriveerden rond 16:00 uur, voordat de festivalpoorten openden om 16:30 uur, en deden ons best voor de laatste puntjes op de i. In no-time begon het festivalterrein zich te vullen met enthousiaste festivalgangers, een na de ander, nog spectaculairder gekleed.

Het festival was een enorm succes, vooral omdat het pas de derde editie was. De podia waren spectaculair, van onder een vliegtuigvleugel tot feesten in een hangaar. Er was zelfs een podium binnenin een vliegtuig! Wil je meer zien? Bekijk onze social mediapagina’s.

Na 3 volle dagen feesten was het tijd voor onze laatste inspectie. De maandag na het festival bereidden we onze pre-flight check voor en reden we terug naar huis.

Terugblik

Terugkijkend op een succesvolle zomer en onze tijd in Boekarest, zijn we blij dat we hebben kunnen bijdragen aan de unieke sfeer van het SAGA festival en onze succesvolle samenwerking met NAN Group & NAN Events. We hopen je te zien op het SAGA festival volgend jaar! Wil je je eigen evenement organiseren? Contact ons.

0 Comments
Share Post
No Comments

Post a Comment